Meer weten over de camping, de boerenwerkzaamheden/activiteiten, skimogelijkheden en de comfortabele verhuur mogelijkheden? www.hetboerenhof.com

Camping Het Boerenhof -- 2006-2016 -- Kom met ons het 10-jarig jubileum vieren! Laat je ook verrassen in je vakantie ..... op de website wordt al een tipje van de sluier gelicht.....

Want to read this blog in your own language? Scroll down, right menu. Toto blog čitat po Slovensky? Pouzivajte Google Translate, dole vpravo. Dieser Blog lesen in Ihre eigene Sprache? Google Translate rechts unten.

donderdag 26 september 2013

September-momentjes....

Lekker even knuffelen in de namiddagzon, als broers onder elkaar...
 Opbrengst van de wilde munt die ik bij de schuur had geplant. Zongedroogd... 
Met de handen kleinwrijven, je weet niet hoeveel aroma er als een grote walm vrijkomt!! 
Nieuwe tactiek bij het maken van frambozenlikeur: de kaneel aan een touwtje, om deze na 6 weken eruit te kunnen halen...... Deze flessen blijven zeker een half jaar staan, en dan geeft de kaneel veel te overheersend smaak af.  Doordat de vruchten er wél lang inzitten, wordt de smaak steeds intenser, en de kleur steeds donkerder Hmmmmmmm!!
Champignons plukken in de schapenwei mét flinke (110 kilo?) hindernis.
Barry onze ram van 3 inmiddels, vindt toch écht dat de hééééle wei van hem is. Dat wordt elke keer weer duidelijk als ik met mijn mandje op zoek ga naar champignons. Direct komtie aanlopen om te kijken en dan is er een soort van gezellig wrijven, zodat je broek en vest straks gelijk de was in kan. Daarna........ langzaam de overgang naar een aanloop om te stoten. En dan moet ik vreselijk tegen hem schelden, het helpt nog nét! Ik kan hem nog net ervan weerhouden, maar moet hem écht iedere seconde (ook achter mijn rug) in de gaten houden........
Hoe kan ik dan die paddenstoelen nog plukken??
Kijk hier krijg je nog een betere indruk van het gewicht en mijn strubbelingen, 
hij wil ook niet op de foto....
 Lief hè,  dit hartje stond vlakbij een herfsttijloos, de hele wei is bezaaid met deze prachtige paarse bloemetjes.
Nog een prachtig hartje, van een doorgebroken walnoot,
gefotografeerd tijdens een gezellige gulaš-middag op de berg Cisarsko.
De diepvries moet leeg voor deze lieve jongens.....
.......dus fruit eruit en jam maken maar!  :)
Wederom zo'n 20 potjes klaar.
De passé-vite gebruik ik altijd voor de frambozen en bramen, want ik hou niet van die pitjes.
Op de achtergrond zie je de tekeningen van het toiletgebouw liggen, waar ik uitprobeer welke kleurcombinatie het van buiten en van binnen moet gaan krijgen.
....Ik heb mij voorgenomen om alle hartjes die ik zie, vast te leggen en zo te gaan sparen....... :)
Hieronder de eerste in Slowakije "gevonden" normale braadworst (dus zonder grote hoeveelheden knoflook, kummel of paprika) 
Wat zijn we er blij mee, en de smaak viel ook niet tegen..... :)