Meer weten over de camping, de boerenwerkzaamheden, activiteiten, skimogelijkheden en de heerlijke, comfortabele verhuur mogelijkheden? www.hetboerenhof.com

Camping Het Boerenhof 2006-2016 Gezien veel van onze dagelijkse werkzaamheden jaar in jaar uit toch weer terugkomen, leek het ons leuk om voorlopig de terugblik van het 10-jarig jubileum als eerste oftewel laatste blog voor de lezers te laten staan. Zin om onze dagelijkse bezigenheden te ontdekken? Kopje thee erbij en "lees verder het verleden in" en leef zo met ons mee.....

Want to read this blog in your own language? Scroll down, right menu. Toto blog čitat po Slovensky? Pouzivajte Google Translate, dole vpravo. Dieser Blog lesen in Ihre eigene Sprache? Google Translate rechts unten.

maandag 10 september 2012

Jong grut !

Wat een schjatju is het, onze nieuwe "Suppie". 
Ze heet Kyra en begint hier ook al naar te luisteren.....


...zoals dat hier gaat, zondagmiddag even opgehaald, geen idee wie de vader is, of hoe oud ....... wél is bekend dat de grootmoeder een bordercollie is, vandaar het zwarte snoetje. De man waar wij haar hebben opgehaald had haar ook maar "uit de auto aangereikt" gekregen. Gelukkig willen de Slowaken geen vrouwtjeshonden, dat vinden ze lastig, en dus kan ze lekker bij ons komen wonen!
Ze woont in het hok bij de straat, waar Suppie vroeger lag. Tis net een kleine Suppie (voor wie haar nog kent, of op de ansichtkaart heeft gezien), en we zijn benieuwd hoe groot ze gaat worden.

Meer nieuw grut! Al zo'n 10 dagen zijn ze, de 9 nieuwe kuikentjes.
Moeders heeft elk jaar 2 keer zin in het grootbrengen van zo'n nest.
Hier zijn ze enkele dagen oud, en scharrelen in de schuur in het ochtendzonnetje, lekker warm!
We hopen wél dat er dit keer ietsje meer hennen bij zitten dan de vorige keer.
................
......................toen hadden we namelijk 8 kuikens, en het waren wérkelijk ALLEMAAL hanen!
We hebben er 6 op vakantie naar de buurvrouw gestuurd, (inmiddels 2 opgehaald door de vos) en er 2 zelf gehouden, en gaan hieruit een nieuwe baas-van-het-erf kiezen. De oude haan mag dan met pensioen.
Héél gezellig dat jonge grut op het erf en in de tuin!