Meer weten over de camping, de boerenwerkzaamheden, activiteiten, skimogelijkheden en de heerlijke, comfortabele verhuur mogelijkheden? www.hetboerenhof.com

Camping Het Boerenhof 2006-2016 Gezien veel van onze dagelijkse werkzaamheden jaar in jaar uit toch weer terugkomen, leek het ons leuk om voorlopig de terugblik van het 10-jarig jubileum als eerste oftewel laatste blog voor de lezers te laten staan. Zin om onze dagelijkse bezigenheden te ontdekken? Kopje thee erbij en "lees verder het verleden in" en leef zo met ons mee.....

Want to read this blog in your own language? Scroll down, right menu. Toto blog čitat po Slovensky? Pouzivajte Google Translate, dole vpravo. Dieser Blog lesen in Ihre eigene Sprache? Google Translate rechts unten.

dinsdag 24 maart 2015

Kleine veranderingen .......groot resultaat!

We hebben zon 2 weken in onze eigen vakantiewoning gewoond, vanwege verbouwing/aanpassing van onze leefruimte. We noemen het maar leefruimte, want we hebben op 32 m2 het volgende: gang, keuken, eetkamer, woonkamer, tv kijken, kantoor, inmaakvoorraad, boodschappenvoorraad, diepvries, en ten slotte, niet onbelangrijk de eier-opslag :) 

We hadden het al redelijk praktisch en effectief ingedeeld, maar met enige aanpassingen is dat nu een heel stuk verbeterd en erg mooi geworden. Dat is maar goed ook, want toen wij in de vakantiewoning woonden......... dat was wel zo`n weelde! Het is daar echt heerlijk verblijven, lekker koken op het gemetselde fornuis, heerlijk warm, een fijne eettafel vlakbij de kachel, genoeg ruimte, aparte woonkamer en eetkamer, gezellig keukentje, en een praktische, nieuwe badkamer. Wat heb je meer nodig?  Dus ik begon al stiekem in gedachten te verhuizen naar de vakantiewoning en de rest van het huis te verhuren, haha!!
Enfin, ik laat je eens zien hoe onze leefruimte er nu uitziet. Enkele jaren geleden hadden we hulp in het najaar van de leraren Harm en Henk. Zij hebben heel veel planken die bestemd waren voor het plafond van de leefruimte, prachtig voor ons geverfd. 
Dit was de bevestiging van de planken in 2012, je kan er nog goed de "geweldige" betonnen plafond zien, waar we sinds 2007 naar keken ....
De planken plafond is inmiddels al 2 jaren klaar, maar de "finishing touch" liet tot afgelopen januari op zich wachten: enkele oude balken uit het oude houten huis dat hier ooit stond onder deze planken bevestigen, zodat het er uit zou zien "alsof die plafond er altijd al had gezeten". Dat was het idee, maar intussen keken we al 2 jaar naar 2 rijen planken waartussen in het midden de piepschuim uitstak ..... Nu is het dan zover, en hebben we 3 flinke balken in de muren gelegd. Het resultaat is boven verwachting, helemaal geweldig! Ik wist niet dat dat zoveel sfeer in de kamer kon brengen. 

Hier liggen 2 balken er al in, we stoken de kamer om het stukwerk en verfwerk te laten drogen, en om het zelf ook warm te hebben tijdens het werk .....
 want buiten is het minnetjes .......
 In de vakantiewoning is geen oven, maar op zondag ........ wel lekker ........ en dus een verlengkabel aan de oven, en gewoon even de zondagse broodjes "bij de buren" bakken. 
 Alle meubels opgestapeld in het midden, de kast van Dion`s moeder goed ingepakt...
en zo was voorlopig het resultaat voordat we naar Nederland gingen, naar familie en naar de SVR beurzen. 
 Mooie spotjes in de balk boven het aanrecht.....
Tweede fase van het geheel is na terugkomst uit NL het plaatsen van 5 keukenkastjes aan de linkerkant van de ruimte om zo een kookeilandje te maken, met erboven de broodnodige afzuigkap. (gekocht in NL). Op deze manier kwam onze wens een kookeiland te creeeeeren uit, en door de grote kastjes kon een grote voorraadkast uit de kamer weg, waardoor er nu meer mogelijk is, en het geheel veel ruimtelijker aandoet. Erg belangrijk als je hier de hele winter vertoefd!!
Hier het kookeiland. 
 Kijk toch eens wat een plafonnetje :) 
Project afzuigkap-met-plankjes-ernaast-dat-is-wel-zo-makkelijk-maar-niet-zo-eenvoudig-gemaakt. De lampjes doen het al!
 Stukadoor aan het werk! 
Ik ben heel blij en tevreden met het resultaat: 
 EEN LEKKERE KOOKPLEK !!
Tot slot nog een overzicht van de gehele ruimte ..... 
we kunnen er weer wat jaartjes tegen hier in Rohozná !