Meer weten over de camping, de boerenwerkzaamheden, activiteiten, skimogelijkheden en de heerlijke, comfortabele verhuur mogelijkheden? www.hetboerenhof.com

Camping Het Boerenhof 2006-2016 Gezien veel van onze dagelijkse werkzaamheden jaar in jaar uit toch weer terugkomen, leek het ons leuk om voorlopig de terugblik van het 10-jarig jubileum als eerste oftewel laatste blog voor de lezers te laten staan. Zin om onze dagelijkse bezigenheden te ontdekken? Kopje thee erbij en "lees verder het verleden in" en leef zo met ons mee.....

Want to read this blog in your own language? Scroll down, right menu. Toto blog čitat po Slovensky? Pouzivajte Google Translate, dole vpravo. Dieser Blog lesen in Ihre eigene Sprache? Google Translate rechts unten.

vrijdag 27 maart 2015

Teuntje ons flesselammetje, 1,6 kilo schoon aan de haak...

Hi, I`m  Teuntje, pleased to meet you!
Afgelopen week is hij geboren, onze inimini-Teuntje, hij woog slechts 1,6 kilo. Zijn zusje, dat na hem geboren werd, is 3,8 kilo, ongeveer het dubbele ......het geboortegewicht van een lammetje is normalerwijze tussen 3 en 4 kilo, met uitschieters. 1,6 kilo is dus niet zo veel. Maar zijn moeder heeft hem volledig schoongelikt, en daar trekken wij de conclusie uit, dat hij weliswaar klein is, maar dat "alles het doet". Hij kwam het eerste uurtje wat langzaam op dreef, en omdat zijn zus natuurlijk al snel op de been was en bij moeder drinken wilde, heeft de moeder hem toch een beetje weggeduwd. We hebben hem toen 2 dagen binnen genomen om hem een betere kans te geven, lekker te verwennen, op tijd melk te geven en op te warmen in de buurt van de kachel (de warmtelamp had het net voor het weekend begeven....) De caviakooi, ooit van kennissen gekregen, deed weer goede diensten. Er heeft al heel wat ingezeten, ik geloof alles behalve cavia`s :) 
De derde dag is hij teruggegaan naar zijn moeder en zusje in de stal, en zijn we begonnen met de moeder-zoon therapie. Elke 2 uur moeders vasthouden en  Teuntje lekker uitgebreid laten drinken. 
Daarna nog een flesje met 20 ml als toetje ...... De melk meten we met een grote spuit, want zo een kleine hoeveelheden is moeilijk af te lezen op de fles. Met die spuit gaat het ideaal.
`S nachts krijgt hij om 23.00, 03.00 en om 07.00 alleen de fles (40 ml), dan gaan we niet aanklooien met de moeder vasthouden e.d......  Nu, na 4 dagen is de flesvoeding verhoogd naar maar liefst 55 ml. (doe dat maar eens in een beker, dat is zo goed als niks :) ) Maar ja, het beestje is tot nu toe even groot als zijn fles .......
Hier een filmpje waar Teuntje, op zoek naar melk, door de keuken trippelt ....


Haha, grapje, we aten die dag een lekkere lamsbout. Die woog meer dan Teuntje. Tijdens het aansnijden van de bout hoorden we beeeh beeeh, een vreemde gewaarwording :)  Maar tijdens het opgenomen filmpje wilde hij helaas niet meer bleren, ook al deed Jordi het zo mooi voor .... was een rare combinatie, een bout aansnijden en beeeeeh erbij horen .... 

Hier komt het echte filmpje dan: 

Teuntje in de keuken

Nu is hij lekker bij zijn moeder en zus, en krijgt van ons roomservice op gezette tijden. 


Hopelijk is het verschil met grote zus gauw  ingehaald ........ ze is ruim 2 keer zo zwaar!
 
Met dank aan alle facebookvrienden die zich de tijd namen om voor Teuntje een passende naam te bedenken. Hij weet niet dat hij "wereldberoemd" is :) 

Een bedankje ook aan oud-buurmeisje Ramona die via Facebook deze leuke naam heeft aangedragen. Ramona, behalve ééuwige roem op héél facebook mag je ook gerust enkele nachtdiensten komen overnemen, en Teuntje eens lekker komen verwennen :) 

Voor alle fans/vrienden van Teuntje, die erover denken om hem eens in levende lijve te komen bekijken: Er is deze zomer nog plek op de camping, en ook in de verhuur (ingerichte tent, caravan of vakantiewoning) zijn er hier en daar nog gaatjes ....... 
kun je ook komen meegenieten van de 12 andere schattige lammetjes!  
Tevens zoeken wij voor de maand juni nog vrijwilligers die heerlijk willen komen onthaasten bij ons in de wei, en die ons enkele uurtjes per dag willen meehelpen met onze (heel variërende) werkzaamheden ...... Interesse? Neem dan even contact met ons op!

Blijf op de hoogte van ons wel en wee door je op deze blog te abonneren. Door aan de rechterkant je emailadres in te vullen bij "follow by email" krijg je een mailtje als ik een nieuw berichtje plaats. Dat is een keer per 2 weken ongeveer. Je kan je eenvoudig weer afmelden.

Zo ik ga maar weer eens met een flesje richting de stal ......... :)