Meer weten over de camping, de boerenwerkzaamheden, activiteiten, skimogelijkheden en de heerlijke, comfortabele verhuur mogelijkheden? www.hetboerenhof.com

Camping Het Boerenhof 2006-2016 Gezien veel van onze dagelijkse werkzaamheden jaar in jaar uit toch weer terugkomen, leek het ons leuk om voorlopig de terugblik van het 10-jarig jubileum als eerste oftewel laatste blog voor de lezers te laten staan. Zin om onze dagelijkse bezigenheden te ontdekken? Kopje thee erbij en "lees verder het verleden in" en leef zo met ons mee.....

Want to read this blog in your own language? Scroll down, right menu. Toto blog čitat po Slovensky? Pouzivajte Google Translate, dole vpravo. Dieser Blog lesen in Ihre eigene Sprache? Google Translate rechts unten.

dinsdag 29 december 2015

Decemberactiviteiten

Met een uitzicht zoals dit maak ik graag jam aan de keukentafel ....
 50 kilo fruit (voornamelijk oogst uit eigen boomgaard van gele en blauwe pruim) verwerkt tot jam. Genoeg in voorraad ....
 Per soort maak ik het klaar, bijvoorbeeld de frambozen die hier op het vuur staan, worden door een fijne passé-vite gedraaid ..... de pruimen door een grove zeef, zodat alle schil erin blijft in kleine stukjes. Als alle soorten "schoon" zijn, dan pas 2 kilo fruit naar believen samenstellen, in een pan met dikke bodem doen en er jam van maken.
 goed opschrijven welke soorten er gecombineerd zijn ....
 Hier de gele pruimen, heerlijke jam maak je hiervan. 
Sinds 2 of 3 jaar eindelijk weer fruit aan deze bomen ....
 De schapen worden elke dag bijgevoerd. Uit dat karretje eten blijkt toch niet zo ideaal .....
Dus dan maar de ruif naar de weide waar ze op dit moment staan. Maar dat is nog niet zo makkelijk. Een zwaar karweitje! Gelukkig hebben we toevallig een handig karretje van de buurman staan ...

 Er karren maar!
onderweg even tanken ........
 en tevreden gastjes in de wei.......
Jaarlijks in december, de kerstkoekjes bakken. Liefst samen met de buurvrouw en in de eerste week van december, want deze koekjes moeten zacht worden zoals de taaitaai in Nederland .... Hier de ingrediënten, inclusief een paar flinke lepels .... Honing! 
Lekker met de handen mengen en ongeveer een half uurtje kneden ...
 Vormpjes uitsteken, met geklopt ei bestrijken en bakken maar ....
 En daags na het bakken dan versieren met eiwit/poedersuiker die samen tot glazuur zijn gemaakt. In een boterhammenzakje met minipuntje eruit geknipt ... en dan "tekenen"maar. 
Klaar voor de kerst :)