Meer weten over de camping, de boerenwerkzaamheden, activiteiten, skimogelijkheden en de heerlijke, comfortabele verhuur mogelijkheden? www.hetboerenhof.com

Camping Het Boerenhof 2006-2016 Gezien veel van onze dagelijkse werkzaamheden jaar in jaar uit toch weer terugkomen, leek het ons leuk om voorlopig de terugblik van het 10-jarig jubileum als eerste oftewel laatste blog voor de lezers te laten staan. Zin om onze dagelijkse bezigenheden te ontdekken? Kopje thee erbij en "lees verder het verleden in" en leef zo met ons mee.....

Want to read this blog in your own language? Scroll down, right menu. Toto blog čitat po Slovensky? Pouzivajte Google Translate, dole vpravo. Dieser Blog lesen in Ihre eigene Sprache? Google Translate rechts unten.

maandag 14 maart 2016

Januari-momenten

Ja, wat doen jullie eigenlijk in de winter?   :) 
Een vaak gestelde vraag. "Geen idee", zeggen we meestal (lekker makkelijk antwoord). 
Onze werkdag is altijd van 8.00 of 9.00 tot zeker 17.00 uur. Er zijn zoveel kleine dingen die gedaan moeten worden. Stel je eens voor dat je een tuin hebt te onderhouden van 6 Ha ........ dan nog 10 zwangere schapen erbij, 15 kippen, wat konijnen, en honden en katten met altijd honger ......... regelmatig wintergasten die komen skiën, die willen ook wat aandacht .....
Verder zijn er altijd nieuwe projecten voor de camping, 
en de extraatjes dit jaar voor het 10-jarig bestaan!! 
Het zomerseizoen begint weer sneller dan je denkt :)  
Ja we hebben onze handen vol, ook in de winter,  
.... van divers werk hebben we wat foto's:

Snoeien en ruimen van wilgen op een perceeltje langs het water. 
Dion zorgt met hulp dat de boom de goede kant uitvalt...
De slowaken snappen er niets van (kennen het niet), 
maar dit gaan dus knotwilgen worden .... 
 Ook de buurvrouw vlakbij heb ik met mooie foto's van het internet ervan kunnen overtuigen, diverse stammen te laten staan, zodat we hopelijk een prachtig uitzicht gaan krijgen.... De wilgentenen zal ik iedere 2 jaar "oogsten" voor diverse vlechtprojectjes in de tuin.
We gaan ook zelf knotwilgen planten! Dat gaat zo:
Ca. 15 stuks flinke takken van doorsnee 5-8 cm zijn geoogst/zeker gesteld tijdens het schonen,
deze zijn aan de onderkant schuin afgezaagd. Aan 2 kanten pel je met een bijltje repen bast er vanaf. Dat is zodat de tak makkelijk wortels maakt.
 Dan met een grondboor een gat maken, de takken zijn 2,5 tot 3 meter lang, en moeten ca. 1 meter de grond in, voor een stevige basis.
 Daar staan ze dan! Nu maar wachten of ze aanslaan. Daar is grote kans op, want volgens de Slowaken is een wilg ONKRUID!   :) 
De katten hebben hier (8 januari) het beste plekje in de zon gevonden, heerlijk windvrij ....
 Hier zegt men: je moet doen wat de dieren doen.............
oke, ook wij even heerlijk koffie/theedrinken in de zon. 
Zie je Dion ook op de foto  :) 
 Schadeherstel aan de lei-appelboom bij de schuur. Heeft te verduren gehad van de schapen. Dus een kunstmatige bast maken, want het vriest nogal `s nachts! Insmeren met latex en een verband erom, dan weer helemaal insmeren met latex. En alles komt goed .... 
 
 Af en toe een lekker maaltje bereiden van het eigen schapenvlees. Dit is een nekstuk, deze keer in schijven gesneden, en lekker met een uitje in de oven. was een succes!
 Hartje winter droogt hout natuurlijk niet zo best buiten. De kampeerders onder jullie zullen het herkennen, tis het gangetje/afwaskeuken, en de damesbadkamer, die we tot droogkamer hebben omgetoverd! Dion heeft een systeem gemaakt, zodat de enorm (onhandig) lange planken er konden ontdooien (dikke ijslagen erop!) en aandrogen. Smeltwater kan gewoon het putje in, en op de voorgrond de gasbrander die de boel verwarmd. 
 Zo kunnen we over enkele weken toch verder met de lambrisering rondom het toiletgebouw.
Lekker even luchten in het zonnetje (de schapen, Kyra en ook Dion)
Vrienden voor het leven .........