Meer weten over de camping, de boerenwerkzaamheden/activiteiten, skimogelijkheden en de comfortabele verhuur mogelijkheden? www.hetboerenhof.com

Camping Het Boerenhof -- 2006-2016 -- Kom met ons het 10-jarig jubileum vieren! Laat je ook verrassen in je vakantie ..... op de website wordt al een tipje van de sluier gelicht.....

Want to read this blog in your own language? Scroll down, right menu. Toto blog Ĩitat po Slovensky? Pouzivajte Google Translate, dole vpravo. Dieser Blog lesen in Ihre eigene Sprache? Google Translate rechts unten.

dinsdag 22 maart 2016

Naar het museum, een weekje voor pasen ....

Elk jaar voor de Pasen is er in het plaatselijke museum een tentoonstelling annex verkoop van kunstig en veelal traditioneel versierde (uitgeblazen) paaseieren. Deze zijn bedoeld als versiering van de paastakken, zoals dat ook in Nederland gebeurd.
Deze bijvoorbeeld, zijn met een soort tandartsboortje voorzien van gaatjes, waarna er omheen met was geschilderd wordt.
Ook gehaakte eieren, of met ijzerdraadjes, met kant, vele manieren en veel keuze. Leuk om eens te zien.
Aan de andere kant van het museum, een tentoonstelling van mijn passie: Email!
Werkelijk prachtige oude emaile huishoudelijke artikelen, 
al dan niet handmatig beschilderd met emailverf ....
Er waren spullen van email waarvan ik niet wist dat ze bestonden, ook bijvoorbeeld een compleet theeservies (theepot en kop en schotels), niet van porselein te onderscheiden! 
Geweldig mooi, ook het rekje is van email!
Oude melkemmer, een bruine kan om de melk mee op te halen bij de boer, en trechters.
Ik heb er zo van genoten. Prachtig spul. Ik heb sinds vorig jaar oud ijzer gespaard, om bij de oud-ijzer-boer in te ruilen tegen het als oud ijzer ingeleverde email. Ik kan het namelijk niet van hem kopen, dat is niet toegestaan ("ik mag alleen ijzer kopen niet verkopen") maar hij mag wel ijzer tegen ijzer omruilen ( ... gat in de mazen van de wet :)  )..... afwachten nu, wanneer er iets ingeleverd wordt. Is meteen een goede zaak om dit oude spul "te redden" van de sloop zeg maar. Zonde om dit Slowaakse erfgoed om te smelten tot een buis o.i.d.