Meer weten over de camping, de boerenwerkzaamheden, activiteiten, skimogelijkheden en de heerlijke, comfortabele verhuur mogelijkheden? www.hetboerenhof.com

Camping Het Boerenhof 2006-2016 Gezien veel van onze dagelijkse werkzaamheden jaar in jaar uit toch weer terugkomen, leek het ons leuk om voorlopig de terugblik van het 10-jarig jubileum als eerste oftewel laatste blog voor de lezers te laten staan. Zin om onze dagelijkse bezigenheden te ontdekken? Kopje thee erbij en "lees verder het verleden in" en leef zo met ons mee.....

Want to read this blog in your own language? Scroll down, right menu. Toto blog čitat po Slovensky? Pouzivajte Google Translate, dole vpravo. Dieser Blog lesen in Ihre eigene Sprache? Google Translate rechts unten.

maandag 28 maart 2016

Verse paaslammeren !!

We hadden de hele week al in de nacht de babyfoon op onze slaapkamer staan, want de dames moesten gaan bevallen, en we wisten helaas niet precies wanneer ... Deze babyfoon was een héél goed plan, gezien Dion al zeker 5 nachten voor niks was opgestaan om 2, om 5 en om 7 uur ....
Het was in de nacht van paaszondag op paasmaandag, dat we gebleer hoorden door het apparaat, en we gingen tegen 2 uur de stal in.

Nou daar zijn we dus gebleven tot 7 uur in de ochtend!
"Het échte schaapskooi-gevoel" kun je zeggen.......
Er zijn, na elkaar, (zou het aanstekelijk zijn? ) maar liefst 3 schapendames bevallen, allemaal van 2 lammeren. Handen vol dus! 
We stellen ze even aan je voor, "in volgorde van bevalling":


 (heeft deze naam, met de nadruk op herrie
verdient omdat ze héél hard kan bleren)
Het waren allemaal flinke lammeren, op eentje na allemaal boven de 4 kilo. Heel mooi, op eentje na alles goed gezond. Helaas was er een kleintje van Stella in de buik al gestorven. 

Maar de geboorte van lammetjes is zo prachtig om mee te maken, elke keer weer!
Vandaar dat we steeds nog lang na de bevalling stonden te kijken naar de nieuwe lammetjes, ..... en ......een half uurtje later meldde zich de volgende bevalling aan!

Nadat wijzelf een dutje hadden gedaan (7.30 tot 10.30) besloot ook nummer 4 Bonnie, dat de tijd gekomen was .... Wij zijn heel blij dat ze niet ontploft is, want zo zag ze eruit .....Zij heeft 2 mooie chocolade-lammetjes gekregen van elk bijna 5 kilo!
Terwijl ik dit schrijf hoopt Dion dat de andere 2 dames "die ook nu aan de beurt zouden moeten zijn" vandaag ook besluiten actie te maken ..... "dat hebben we het maar gehad".

Naast de laatste 2  (Babka en Kika) komen er dan nog wat lammetjes in april, van moeder en dochter Uschka en Luna.

Het was een (lange!) paasmaandag vol verrassingen!