Meer weten over de camping, de boerenwerkzaamheden, activiteiten, skimogelijkheden en de heerlijke, comfortabele verhuur mogelijkheden? www.hetboerenhof.com

Camping Het Boerenhof 2006-2016 Gezien veel van onze dagelijkse werkzaamheden jaar in jaar uit toch weer terugkomen, leek het ons leuk om voorlopig de terugblik van het 10-jarig jubileum als eerste oftewel laatste blog voor de lezers te laten staan. Zin om onze dagelijkse bezigenheden te ontdekken? Kopje thee erbij en "lees verder het verleden in" en leef zo met ons mee.....

Want to read this blog in your own language? Scroll down, right menu. Toto blog čitat po Slovensky? Pouzivajte Google Translate, dole vpravo. Dieser Blog lesen in Ihre eigene Sprache? Google Translate rechts unten.

dinsdag 15 maart 2016

Lambrisering, the making of ...........

Zo begon het met het lambriseringshout, bevroren en z...nat. Daar kon dus niet mee gewerkt worden. Maar ondanks de vorst in de nacht was het een slap wintertje, en wilden en konden we gerust buiten werken. Hout ondooien en aandrogen dan maar ....
Hier de timmerwerkplaats, waar Dion diverse volle weken heeft vertoefd. Mooi werken onder een dak. Natuurlijk ook vaak koude wind, maar dat mag de pret niet drukken...
Hier de prachtige oude lintzaag van een buurman, die we voorzien hebben van een nieuw zaaglint; uiteindelijk bleek toch dat de oude trouwe decoupeerzaag het beste werkte voor het uitzagen van de Slowaakse versieringen in het hout.
Het waren nogal wat latjes, ik geloof zon 320 in totaal. Ze zijn eerst aan 4 kanten geschaafd en op de juiste lengte gemaakt. Daarna voorzien van deze mooie, traditioneel Slowaakse versiering.
Denk lopende-band-werk ......... Ziet er héél goed uit Dion!
De lintzaag stond-erbij-en-keek-ernaar .....
En zo gaat dat er dus uitzien, gaaf!
Alles wordt eerst helemaal in de olie gezet, kleur Zlaty Dub, ofwel gouden eik, zodat ook na montage tussen de constructie het hout niet kan gaan rotten. 
Het eerste deel is al klaar ......
Dion "freest nog even" langs alle dikke balken, met zijn nieuwe freesje. Het zijn de details die het-um-doen. 
Ook de constructie in de olie, o, o, o, wat wordt het toch mooi! 
Hier de bevestiging van de lambrisering tussen de balken. Eerst helemaal uitleggen, om te kijken hoe je uitkomt, op een hele of misschien wel halve plank ... Hiervoor hebben we gaandeweg ook een mooie oplossing gevonden. 
Kijk toch eens hoe geweldig mooi.
Ik ben er zo blij mee, en héél trots op het degelijke werk.
De laatste loodjes in het zonnetje ...
E voilà, een prachtige afwerking van het badhuis. We zijn heel trots op ons werk, tis werkelijk een lust voor het oog,  en we zijn ervan overtuigd dat ook onze gasten hier van zullen genieten ..... heerlijk afwassen onder het afdak met geweldig uitzicht, lekker in de frisse lucht, zeg nu zelf, daar kan geen afwasmachine tegenop :) 
.