Meer weten over de camping, de boerenwerkzaamheden, activiteiten, skimogelijkheden en de heerlijke, comfortabele verhuur mogelijkheden? www.hetboerenhof.com

Camping Het Boerenhof 2006-2016 Gezien veel van onze dagelijkse werkzaamheden jaar in jaar uit toch weer terugkomen, leek het ons leuk om voorlopig de terugblik van het 10-jarig jubileum als eerste oftewel laatste blog voor de lezers te laten staan. Zin om onze dagelijkse bezigenheden te ontdekken? Kopje thee erbij en "lees verder het verleden in" en leef zo met ons mee.....

Want to read this blog in your own language? Scroll down, right menu. Toto blog čitat po Slovensky? Pouzivajte Google Translate, dole vpravo. Dieser Blog lesen in Ihre eigene Sprache? Google Translate rechts unten.

zaterdag 30 maart 2013

Sneeuw en eieren.......

Het kan hier toch zo heerlijk zijn! Vorige week op een zonnige dag een heerlijk wandeling gemaakt in de heuvels achter de camping......We hadden gehoord dat het dé tijd is om stangen te gaan zoeken! (hertegeweien) Veelal was de sneeuw weggesmolten, en we konden goed lopen. 
We zijn een voor ons onbekend pad (nou ja, geen pad dus) ingeslagen, en naar boven gelopen, om tussen de bomen de stangen te zoeken. Het was een mooie wandeling, en we kwamen uit op een plek waar je prachtig uitzicht hebt op de Tatra, met zijn besneeuwde toppen. En dat hebben we hier vlakbij huis! Natúúrlijk geen stangen gevonden..... :)
Op de plekken waar geen zon komt, lag er wel nogal wat  sneeuw. Bijvoorbeeld hier, waar mooie elfenbankjes uit de sneeuw staken. 
Nu, een halve week later, ligt er inmiddels overal weer een verse flinke lading........... gevallen op "witte" vrijdag....zie volgende foto!
Het heeft werkelijk de hele vrijdag gesneeuwd, er viel veel, zoals in NL de regenbuien maar kunnen blijven vallen...... het had geen zin om de paden te vegen, en dus ben ik heerlijk binnen gebleven, en hebben we er een bak-en-eier-verf-dag van gemaakt. Lekker de houtkachel aan, en Dion heeft heerlijk brood gebakken voor de pasen, rozijnenbrood, sausijzenbroodjes en zuurdesembrood. Ikzelf maakte een heerlijke cake met appel-kaneel, een kolač (gebak) met karamel bovenop. We hadden niet gepland om zoveel te bakken voor pasen, maar ja, het sneeuwt en je hebt geen zin naar buiten te gaan.......... en zo is het gekomen. 
Hmmmmmmmmmmmm!
Ik had metalic eierverf gekocht die je met de handschoen erop smeert....... en die, zoals je kunt zien op de foto, wel erg saai bleek. Toen ik eenmaal aan de gang was, heb ik mij maar eens creatief uitgeleefd, en diverse kleuren "bijgesmeerd, gesmeurd, gesmurried en gedruppeld". 
Zie hier het resultaat:
Ja, dat is al beter!

Vorst en dooi wisselen zich nu (zaterdag) snel af, hier zie je hoe de sneeuw van het dak van de waterput langzaam omlaagzakt. Genieten gauw nog maar even, want er is een volle dag regen gemeld voor morgen!
Fijne paasdagen allemaal!