Meer weten over de camping, de boerenwerkzaamheden, activiteiten, skimogelijkheden en de heerlijke, comfortabele verhuur mogelijkheden? www.hetboerenhof.com

Camping Het Boerenhof 2006-2016 Gezien veel van onze dagelijkse werkzaamheden jaar in jaar uit toch weer terugkomen, leek het ons leuk om voorlopig de terugblik van het 10-jarig jubileum als eerste oftewel laatste blog voor de lezers te laten staan. Zin om onze dagelijkse bezigenheden te ontdekken? Kopje thee erbij en "lees verder het verleden in" en leef zo met ons mee.....

Want to read this blog in your own language? Scroll down, right menu. Toto blog čitat po Slovensky? Pouzivajte Google Translate, dole vpravo. Dieser Blog lesen in Ihre eigene Sprache? Google Translate rechts unten.

dinsdag 1 oktober 2013

Jackpot in het bos..........

Wilden we zondag lekker gaan wandelen.......... Belt Cyril op, een vriend van Dion, die ons vraagt of we meegaan, zoeken naar de XXL-cantharellen, aan de overkant in het bos?
Natuurlijk, we laten alles voor wat het is, en gaan met hem mee.
Je wilt niet weten waar en hoe we hebben gelopen, Cyril loopt gewoon hemelsbreed door alles heen naar de plek waar hij heen wil!! Géééééén bospaden in de verre omtrek, en de struiken tot aan je middel...........maar toen we er dan waren, was het zoeken en plukken geweldig. Wat een berg grote cantharellen vonden we daar. Ze staan steeds in een stukje van enkele m2 en daar staan er dan zo'n 5-8 stuks, of meer als je geluk hebt. Joekels van cantharellen, gewoon in het bos! 

 ook nog 3 hele prachtige gevonden, geen idee of het eetbaar is, maar zeker een foto waard. (fototoestel was met Dion enige honderden meters van mij weg, vandaar dat ik ze moest plukken en naar het toestel moest brengen)
Dit is dus DE KLEINSTE HELFT van de opbrengst! de rest heeft Cyril mee naar huis;
zal zijn vrouw een leuke verrassing vinden, is wel ca. 3 uur  schoonmaakwerk, haha!
 Ook deze cantharellen zijn in stukjes getrokken en gebakken. daarna losgevroren, zodat we een handje in de soep of saus kunnen doen in de winter. Hmmmmmmmmmm.... we komen de winter wel weer door!