Meer weten over de camping, de boerenwerkzaamheden, activiteiten, skimogelijkheden en de heerlijke, comfortabele verhuur mogelijkheden? www.hetboerenhof.com

Camping Het Boerenhof 2006-2016 Gezien veel van onze dagelijkse werkzaamheden jaar in jaar uit toch weer terugkomen, leek het ons leuk om voorlopig de terugblik van het 10-jarig jubileum als eerste oftewel laatste blog voor de lezers te laten staan. Zin om onze dagelijkse bezigenheden te ontdekken? Kopje thee erbij en "lees verder het verleden in" en leef zo met ons mee.....

Want to read this blog in your own language? Scroll down, right menu. Toto blog čitat po Slovensky? Pouzivajte Google Translate, dole vpravo. Dieser Blog lesen in Ihre eigene Sprache? Google Translate rechts unten.

zondag 1 december 2013

Kleine momenten, november/december

1 november in Slowakije. Indrukwekkend veel lichtjes op alle kerkhoven........
 Er heerst een sfeer van veel respect en eerbied, je voelt dat deze mensen niet vergeten zijn ... Er wordt hier vooral gebruik gemaakt van kunstbloemen, omdat het al vanaf half oktober  flink zou kunnen vriezen 's nachts. Kunstbloemen hebben hier geen last van :)
 Binky is erg content met een stukje schaap...... een lekker voorboutje gaat er wel in!
 Op de valreep eind november nog veel, veel struiken en ook enkele boompjes geplant. Dit jaar staat in het teken van inheemse/plaatselijke planten. Door het planten van vele struiken hazelaar, vlier, els, beuk, en diverse andere struiken van wie ik de Nederlandse naam niet weet, blijft de camping een geheel vormen met de omgeving. Alleen maar fruit/gekweekte bomen op het perceel zou een totaal andere sfeer gaan geven.
 Hier de beukjes voor het opvullen van de gaten in de heg die afgelopen voorjaar werd aangeplant rondom de vijver, en een aantal grotere beuken die als solitair geplant gaan worden.
 De voorbereiding van de heerlijke honing-kerstkoekjes, die ik elk jaar weer bak met vriendin Alena. Je ziet, er gaat veel honing in. Ook kaneel en koekkruiden, en gemalen kruidnagel.
Dit lijkt niet zo veel, maar dit blik is 30x30 cm groot, en dat het voor de helft vol is, geeft ook een verkeerd beeld .... een laag van zo'n 15 cm zit erin! Volgende week ga ik ze weer versieren met eiwit.