Meer weten over de camping, de boerenwerkzaamheden, activiteiten, skimogelijkheden en de heerlijke, comfortabele verhuur mogelijkheden? www.hetboerenhof.com

Camping Het Boerenhof 2006-2016 Gezien veel van onze dagelijkse werkzaamheden jaar in jaar uit toch weer terugkomen, leek het ons leuk om voorlopig de terugblik van het 10-jarig jubileum als eerste oftewel laatste blog voor de lezers te laten staan. Zin om onze dagelijkse bezigenheden te ontdekken? Kopje thee erbij en "lees verder het verleden in" en leef zo met ons mee.....

Want to read this blog in your own language? Scroll down, right menu. Toto blog čitat po Slovensky? Pouzivajte Google Translate, dole vpravo. Dieser Blog lesen in Ihre eigene Sprache? Google Translate rechts unten.

dinsdag 14 mei 2013

Verse eitjes, kuikentjes en konijntjes.......

Ze zijn er weer, en we genieten ervan, kleine kuikentjes en jonge ieni-mini-konijntjes......
Moeder kip (ze moet toch maar eens een naam krijgen, steevast zorgt ze elk jaar voor 2 nestjes kuikens.) bleef mooi zitten al die 21 dagen, en 8 van de 9 eieren kwamen snel achter elkaar uit. Kippen zitten het liefst op een oneven aantal eieren.....dat vormt een mooi rond nest, met een oneven aantal lukt dat niet, dan wordt het meer vierkant.  
De eerste dagen krijgen de kuikentjes geprakt gekookt ei, dat is heel voedzaam voor ze. (een soort rare recycling wel he, ?!)
Na enkele dagen mogen ze ook naar buiten. Hier zitten ze lekker op een warme steen.
 In het begin zijn de kuikens heel donzig en neutraal van kleur, licht/witachtig, gelig, bruinig, of donker. Op de volgende foto zijn ze alweer 3 weken oud, en zie je de veertjes komen, en verschillende kleurschakeringen. 
Deze verrassing vond ik enkele dagen geleden.... Elke kip maakt voor of na het leggen van een ei een bepaald geluid, waardoor iedereen kan horen dat ze een ei legt.....Ik hoorde dit plotseling in de schapenstal. "Dat is vreemd, want daar leggen ze toch nooit eieren?" We misten wel al enkele dagen wat eieren, vroegen ons af waarom de kippen plotseling minder legden. Dus die schreeuwlelijk-van-een-kip maar eens gevolgd, en daar lag de voorraad,  precies 20 eieren! een mooie vondst...
Ook een mooie vondst: Ik was net aan een buurvrouw aan het vertellen "dat het wel niet gelukt zou zijn met het dekken van het konijn" toen Dion binnenkwam en vertelde dat er kleine konijntjes waren geboren! Toch goed gegaan dus. Het zijn er vier, 2 donkere en 2 lichte met vlekken. Wat zijn ze toch weer klein, ik verbaas mij er elke keer weer over.
 In de zomer zijn ze vast groot genoeg om mee te spelen!