Meer weten over de camping, de boerenwerkzaamheden, activiteiten, skimogelijkheden en de heerlijke, comfortabele verhuur mogelijkheden? www.hetboerenhof.com

Camping Het Boerenhof 2006-2016 Gezien veel van onze dagelijkse werkzaamheden jaar in jaar uit toch weer terugkomen, leek het ons leuk om voorlopig de terugblik van het 10-jarig jubileum als eerste oftewel laatste blog voor de lezers te laten staan. Zin om onze dagelijkse bezigenheden te ontdekken? Kopje thee erbij en "lees verder het verleden in" en leef zo met ons mee.....

Want to read this blog in your own language? Scroll down, right menu. Toto blog čitat po Slovensky? Pouzivajte Google Translate, dole vpravo. Dieser Blog lesen in Ihre eigene Sprache? Google Translate rechts unten.

dinsdag 28 mei 2013

Bouwperikelen........van het toiletgebouw

Vandaag was het dan zover, de betonwagen was besteld........... Dion had alles heel goed (hufterproof!) voorbereid, alle putjes precies op de juiste plaats, netwerkje erin....... Zo zag het er vanmorgen nog uit. 
Daar was-tie dan de betonwagen met lange slang. Deze hoeft niet zo dichtbij te rijden, en kan elke ruimte apart en precies voorzien van genoeg beton. Met 3 man hebben we gerammeld  en aan de betimmering geklopt dat het een lieve lust was, zodat het een zo waterpas mogelijk geheel werd. Hier heb je mooi overzicht over de bouw.
Miro, hoofd-bediening-van-betonwagen had een oranje afstand-bedieningskastje op zijn buik hangen, waarmee hij de slang kan besturen, en de hoeveelheid beton die eruit komt kan beïnvloeden.......... een knap staaltje techniek.................. het ging aanvankelijk heel voorspoedig en het waterpas maken (door middel van een lat die dwars op een bezemsteel is bevestigd) bleek ook mee te vallen.
Dion kreeg tussendoor nog een telefoontje op de bouw, maar dat was slechts een kort oponthoud. Plotseling grijpt Miro naar zijn hoofd, roept enkele Slowaakse **&@@&%** woorden, en rent naar de achterkant van de betonwagen............... 
..........een of ander knopje op die afstandbediening vergeten in te drukken of zoiets........2,5 kuub beton lag achter de auto op het gras!! De wagen had het er gewoon uitgegooid. Het ziet er op de foto uit als een klein plekje, maar geloof me, als je die 5x5 meter zware rommel moet opruimen, dat is geen pretje. 
De enige oplossing voor het opruimen bleek namelijk de zeer lange en moeizame weg van handmatig met de schep opscheppen en terug in de trechter van de wagen gooien........ We hebben maar tactisch gevraagd of hij veel vrienden heeft, en toen belde hij er een paar op om mee te komen helpen. Nogal een oponthoud, en een puinzooi op het gras. Veel extra werk, en het ging net zo lekker! 
Afijn, uiteindelijk alle beton op de goede plek terechtgekomen, met hier en daar plukken gras erdoor, en de hele grasmat afgespoten.............. en kijk eens hoe mooi strak het erbij ligt! Helaas was het 2 kuub te weinig, en vanwege de calamiteit, was er geen beton meer te bestellen vandaag. Dus morgen maken we het af. Hier vooraan dat grote vlak is het gedeelte waar je buiten, onder het afdak, kan koken en afwassen................Links (nog zonder beton) de damesbadkamer met vooraan het wasbak/douchegedeelte, en achteraan de toiletten. Geheel rechts hetzelfde voor de mannen.
Donderdag begint het metselwerk, en volgende week komt de "waterman" het water aanleggen. Wordt vervolgd! :)