Meer weten over de camping, de boerenwerkzaamheden/activiteiten, skimogelijkheden en de comfortabele verhuur mogelijkheden? www.hetboerenhof.com

Camping Het Boerenhof -- 2006-2016 -- Kom met ons het 10-jarig jubileum vieren! Laat je ook verrassen in je vakantie ..... op de website wordt al een tipje van de sluier gelicht.....

Want to read this blog in your own language? Scroll down, right menu. Toto blog čitat po Slovensky? Pouzivajte Google Translate, dole vpravo. Dieser Blog lesen in Ihre eigene Sprache? Google Translate rechts unten.

vrijdag 4 mei 2012

De eerste kuikens

Enkele weken geleden kregen wij een toelevering van kippe-eieren uit het zuiden van Slowakije. We waren er ooit op bezoek en aten er toen "vreselijk" grote eieren. Die willen wij ook wel hebben van onze kippen..........dus toen zich bezoekers uit het zuiden melden, en een kip van ons broeds was, zagen we onze kans schoon en vroegen wij hen 10 eieren mee te nemen. Na 21 dagen broeden zijn er 8 kuikens uitgekomen. 

Een mooi resultaat! Ze hebben leuke verschillende kleurtjes, en er zijn hopelijk véél hennetjes erbij! Ze hebben in elk geval een bijzonder goede zorgzame én waakzame moeder (die zelfs de hond aanvalt als het nodig is!!) Ze is óók nog fotogeniek, kijk maar eens hoe ze poseert:

Moeder en kroost gaan uit zichzelf steeds op tijd naar binnen als het frisjes wordt. Goed geregeld.....