Meer weten over de camping, de boerenwerkzaamheden/activiteiten, skimogelijkheden en de comfortabele verhuur mogelijkheden? www.hetboerenhof.com

Camping Het Boerenhof -- 2006-2016 -- Kom met ons het 10-jarig jubileum vieren! Laat je ook verrassen in je vakantie ..... op de website wordt al een tipje van de sluier gelicht.....

Want to read this blog in your own language? Scroll down, right menu. Toto blog čitat po Slovensky? Pouzivajte Google Translate, dole vpravo. Dieser Blog lesen in Ihre eigene Sprache? Google Translate rechts unten.

dinsdag 26 februari 2013

Lammetjesseizoen 2013 geopend!

We waren een paar daagjes weg met z'n 2-tjes, kregen we gisteren een telefoontje van Mick: er zijn 2 lammetjes geboren! Dat was wel even schrikken voor de jongens, want wat moest er allemaal gedaan worden? We hebben de jongens via de hotline geadviseerd, en dat ging prima, maar ik laat je gauw eerst de foto van de 2 rammetjes zien, ze liggen lekker onder de warmtelamp:

Het zijn 2 kleintjes, en het lijkt erop alsof ze een weekje te vroeg zijn gekomen, eentje weegt 3 kilo, de ander 2 kilo. De moeder is voor het eerst moeder, en heeft gelijk 2 kereltjes om voor te zorgen. De kleinste helpen we enkele keren per dag om te drinken, zodatie snel zal groeien.
Voor onze jongens gisteren dus eerst de vraag wie is eigenlijk de moeder van die kleine gastjes? Alle staarten opgetild, en dat hielp ook niet veel.....na een tijdje geobserveerd te hebben, zagen ze toch dat een schaap zich wel iets om de kleintjes wilde bekommeren cq ze in de gaten hield. Die dus maar erbij gezet/samen gezet, zodat ze het rustig hebben, en kunnen wennen aan elkaar. De buurman kwam de jongens te hulp, hielp de kleintjes met drinken en keek of het mannetjes/vrouwtjes waren, en Kika bleek inderdaad de moeder te zijn. Vers water en hooi, en het was al klaar. 
Toen wij vandaag thuiskwamen, was de buurman al in de ochtend wezen checken, en Jordi had de ochtenddienst van 8 uur. Mooi geregeld en héél goed gedaan, Mick en Jordi!

Dion nog even een afscheiding gemaakt zodat we nog een extra plekje hebben om een volgende schapemoeder apart te kunnen zetten, maar onze Kika snapt daar niet veel van...........toen ik zojuist in de stal kwam was ze door enkele planken en over het hek naar de andere kant gesprongen............wat ze daar nou moet?

De kleintjes zijn aan deze kant Kika!! De eigenwijsheid straalt er gewoon vanaf........zodadelijk de familie maar weer samenzetten en een nog steviger/hoger tussenschot ertussen......
Volgende week verwachten we nog meer lammetjes, ook met mooie donkere kopjes en pootjes, zoals hun (Oxford Down) vader Barry.......